Тест на времена группы презент

Тест на времена группы презент Английский

тест по английскому языку на тренировку времен группы Present

Содержание
  1. 1. Kакое время имеет такое сказуемое be(was/were)+ Ving ?
  2. Kакое время имеет такое сказуемое V2
  3. 3.Какое время имеет такое сказуемое hadV3
  4. 4.I (sit) in a cafe when you called
  5. 5.I ……………….. with my son when you ………………..
  6. 6.Anna (come)home, (switch)on the computer and (check)his emails.
  7. 7.While he …… a shower, his dog was eating his steaks.
  8. 8.When I woke up that morning, the wind (blow).
  9. 9.By the time my parents were born Lego bricks ____ yet.
  10. 10.The train … before we came to the train station.
  11. They … this building last year.
  12. 12. I….never..a Spanish person before I ….to Spain.
  13. Популярные
  14. Father … TV at 10 o’clock yesterday.
  15. I … to bed at nine in the evening yesterday.
  16. When I … home, Kate … the piano.
  17. They … in the yard the whole evening yesterday.
  18. John … to the railway station when I … him.
  19. I … my teeth at eight o’clock in the morning yesterday.
  20. When the teacher … the door of the class, the pupils … at their desks.
  21. Father … home at six o’clock yesterday.
  22. She … a book at six o’clock yesterday.
  23. I … the internet when my friend … .
  24. What … … … at 8 p.m. yesterday?
  25. What type of literature … last year?
  26. Yesterday I … to my sister. I was too busy.
  27. Queen Elizabeth II … in 1926.
  28. Where … when he … in the street?
  29. Смотрите любимых YouTube-блогеров и учите по ним английский
  30. Похожие тесты
  31. 2. Тест на времена Simple — более трудные случаи
  32. Просмотр содержимого документа «Тест на времена группы Present»
  33. 1. Тест на настоящее время для начинающих
  34. 2. Тест на настоящее время — вопросы потруднее
  35. Ответы:
  36. Времена группы Past (Simple, Continuous, Perfect, Perfect Continuous) — повторение. Past Tenses Revision
  37. Упражнения на прошедшие времена в английском языке Past Simple, Past Continuous и Past Perfect в сравнении
  38. Сравните употребление Past Simple, Past Continuous и Past Perfect
  39. Заключительный тест на времена группы Past
  40. (уровень 2, средний)
  41. Упражнение 1. Глагол в Present Simple
  42. Упражнение 2. Неправильные глаголы
  43. Упражнение 3. Времена Continuous
  44. Упражнение 4. Present Simple или Present Continuous?
  45. Упражнение 5. Времена Simple или Continuous?
  46. Упражнение 6. Past Simple или Present Perfect?
  47. Упражнение 7. Времена Past Perfect и Future Perfect
  48. Упражнение 8. Времена в английском языке
  49. Предварительный просмотр
  50. Future Simple
  51. Популярные
  52. Скачать
  53. Методические разработки, презентации и конспекты

1. Kакое время имеет такое сказуемое be(was/were)+ Ving ?



Kакое время имеет такое сказуемое V2



3.Какое время имеет такое сказуемое hadV3



4.I (sit) in a cafe when you called




5.I ……………….. with my son when you ………………..




6.Anna (come)home, (switch)on the computer and (check)his emails.



7.While he …… a shower, his dog was eating his steaks.



8.When I woke up that morning, the wind (blow).




9.By the time my parents were born Lego bricks ____ yet.




10.The train … before we came to the train station.




They … this building last year.




12. I….never..a Spanish person before I ….to Spain.




Past Simple or Present Perfect

Test your knowledge on Simple Past and Present Perfect Simple. After submitting your answers, you will see how well you have done in the test.


Вопрос №
1

Mary ________ the lottery last year.


Вопрос №
2

We _______ already ________ dinner.


Вопрос №
3

He _______ just _______ home.


Вопрос №
4

They ________ their car two years ago.


Вопрос №
5

She _________________ yet.


Вопрос №
6

Phil ________ to the cinema last night.


Вопрос №
7

__________ to the cinema recently?

Have you been

Had you been


Вопрос №
8

John _________________ the present perfect.

had never understood
has never understood


Вопрос №
9

She ____________in seven different countries, so she knows a lot about different cultures.


Вопрос №
10

The Vandals __________ Rome in the year 455.


Вопрос №
11

I ________ her since last Thursday.


Вопрос №
12

How long ________ you ______here?

have lived
did live
has lived

Тест для 7 класса позволит проверить насколько вы разбираетесь в разнице между Future Simple и фразой going to, обе из которых выражают будущее время.Вам необходимо закончить диалоги, используя предложенные варианты ответов. Будьте внимательны к смыслу предложений.

Тест на времена группы презент

Тест на времена группы презент
am going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
am going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
are you going to/am going to

Тест на времена группы презент
are you going to/will

<!—


—>

Тест на времена группы презент
is going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
am going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
are going to/will

Тест на времена группы презент
are going to/is going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
am going to

<!—


—>

Тест на времена группы презент
am going to

<!—


—>


Популярные

Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна

Father … TV at 10 o’clock yesterday.





I … to bed at nine in the evening yesterday.





When I … home, Kate … the piano.





They … in the yard the whole evening yesterday.





John … to the railway station when I … him.





I … my teeth at eight o’clock in the morning yesterday.





When the teacher … the door of the class, the pupils … at their desks.





Father … home at six o’clock yesterday.





She … a book at six o’clock yesterday.





I … the internet when my friend … .





What … … … at 8 p.m. yesterday?





What type of literature … last year?





Yesterday I … to my sister. I was too busy.





Queen Elizabeth II … in 1926.





Where … when he … in the street?





 Раскройте скобки, употребив одно из настоящих времен.

  1. What time _____________ (the meeting/end)?
  2. Tomorrow I _____________ (fly) to Moscow to visit my aunt Sally.
  3. Right now he _______ (talk) on the phone.
  4. The Earth __________ (go) round the Sun.
  5. I _________ (look) for my camera for an hour.
  6. Could you close the window? I _____________ (freeze)
  7. The man __________ (paint) the walls all day long.
  8. The coffee ___________ (smell) good.
  9. At the moment we ___________ (take) a walk around a beautiful village.
  10. We _____________ (not/finish) our history project yet.
  11. Kim _____________ (never/be) abroad.
  12. School always _______  (close) for Easter holidays.
  13. I’m exhausted. I ___________ (train) my stomach muscles all morning.
  14. What _____________ (usually/you/do) in your free time?
  15. Look! Your mum __________ (water) tomatoes in the vegetable garden.

  Use Present Simple, Present Continuous or Present Perfect.

It (1) _________ (be) time since my last letter to you.

I (2) ____________ (still/work) at ABS and the company (3) _____ (do well).

This is very fortunate as many of my friends (4) ___________ (lose) their jobs. Our savings (5) __________ (take) a disastrous dive because of the economy.

I (6) ____________ (know) the situation everywhere is difficult and

I (7) __________ (be) happy I still have a job.

My friend Michael and his wife Georgia (8) __________ (now, live) in Virginia.

Michael (9) ______________ (finish) studying massage therapy.

He (10) __________ (run) a small clinic in partnership with another woman. He and Georgia (11) _____________ (look) for a full-time job, though, as they (12) _____________ (lose) money also.

As I say, many people (13) __________ (have) a hard time now.

1 does the meeting end,

2 am flying,

3 is talking,

5 have been looking,

6 am freezing,

7 has been painting,

9 are taking,

10 have not finished,

11 has never been,

13 have been training,

14 do you usually do,

15 is watering  

1 has been,

2 am still working,

3 is doing,

4 have lost,

5 have taken,

8 are living,

9 has finished,

10 is running,

11 are looking,

12 have lost,

13 are having

Цель данной работы:

 проверить у учащихся умение правильно использовать времена группы Past в процессе их  повторения и изучения .

Работа составлялась к учебнику  В.Эванс, Дж. Дули «Английский язык»                    (« Английский в фокусе») 8 класс, но возможно использование данного теста и с другим учебным пособием.

Тест можно предложить учащимся для выполнения целиком, а можно разбить его

 на части и проверять знания  на разных уроках в виде «пятиминуток».

Past Perfect or Past Simple

1 They _____________________ (already/eat) all the bread when the waiter ________________ (bring) the meal.

2  He _________________________(have) the car for twelve years when he ________________________(sell) it.

3 She ____________________________________________________________ (never/phone) the dentist before.

4 The baby ____________________________________________________________(fall ) asleep by 11 o’clock.

5 I ________________________ (go) to bed as soon as I __________________ (finish) all the grammar exercise.

6 We ________________________( prepare) the food before the guests ___________________________(arrive).

7 Mum __________________________ (already make) breakfast when we ________________________ (get up).

8 Kate ____________________________ (start) studying after John _____________________________ (leave).

9 She ____________________________ (realise) that she _______________________ (forget) her book at home.

10  Lisa’s mother ___________________________________(buy)  her  a  kitten  yesterday  because  she ______________________________(sing) well  in  the  concert  the  night  before.

Past Perfect or Past Perfect Continuous

11  The thief ____________________________________________(steal) the car for years before he was caught.

12  The phone ____________________________________________(ring) for ten minutes before he answered it.

13  The decorator ___________________________________________( paint) all the walls before Dad got home.

14  I ___________________________________________(do) the housework all day, so I decided to take a break.

15  They _____________________________________________________(eat) all the pizza before I got there.

Past Simple, Past Continuous, Past Perfect or Past Perfect Continuous

16  He was tired. He __________________________________________________ ________(drive) since 8 a.m.

17  She _________________________________________________(fry) the fish when the frying pan caught fire.

18  Tom ____________________________________________________(retur n) from the cinema at five o’clock.

19  She __________________________(type) a letter while she ________________________( talk) on the phone.

20  Mother __________________________(see) that Nick ___________________________(not wash) his hands.


Вопрос №
1

I didn`t see Linda last month because she _________around Europe at that time.

had been travelling


Вопрос №
2

While I _________ the dishes last night, I dropped a plate and broke it.

had been washing


Вопрос №
3

When I was young, I ________ that people over forty were very old. Now that I am forty myself I don`t think so.

used to think


Вопрос №
4

Sam says he didn`t enjoy the program because the TV set ________ properly.

hadn`t been working


Вопрос №
5

The trouble started when Mrs. Leslie Cady ___________ control of her car on a narrow mountain road.

had been losing


Вопрос №
6

In 1912 the Titanic _________ an iceberg on its first trip across the Atlantic, and it sank four hours later.

had been hitting


Вопрос №
7

I handed Betsy today`s newspaper, but she didn`t want it. She __________ it during her lunch.

had been reading


Вопрос №
8

The Browns _________ in a large house when their children were at home, but they moved to a small three-room apartment after the children grew up and left home.

used to live


Вопрос №
9

He didn`t see me as he was reading when I _______ into the room.

had been coming


Вопрос №
10

Before Adam got married, he __________ hiking to the mountains every summer. Now he goes to the seaside with his wife.

had been going


Вопрос №
11

He was taken to the police station because he ______ into a car in front of him.


Вопрос №
12

We _____ TV for ten minutes when the electricity went off.

had been watching


Вопрос №
13

I found the way to her house quite easily because Nora _____ it to me very well.

had been describing


Вопрос №
14

The two boys came into the house. One had a black eye and the other a cut lip. They _________ .

had been fighting

Logo

Смотрите любимых YouTube-блогеров и учите по ним английский. Первые 365 дней бесплатно! 🎉

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple, Present Continuous или Present Perfect

Тест Present Simple, Present Continuous, Present Perfect в PDF

Смотрите любимых YouTube-блогеров и учите по ним английский

Englika позволяет быстро выучить английский язык, просматривая любимые YouTube-ролики с носителями языка. 🇬🇧Проходя разнообразные задания, вы научитесь понимать английскую речь на слух и стремительно расширите свой словарный запас.

Читайте также:  Relative clauses в английском языке правило

Englika

Похожие тесты

PRESENT TENSES. REVISION .

I.Choose the right variant:

a)writes b)has been writing c)is writing

a)for 3 hours b)every week c)at this moment

a)travels b)is travelling c)has travelled

a)have..been b)are c)is

a)is teaching b)teach c)teaches

a)for 5 years b)now c)already

a)are going b)goes c)go

a)rains b)is raining c)has been raining

II.Put the verb given in brackets in all Present tenses.

Joey (fly) over the ocean.

We have been translating this text for two hours.

a)yes/no b)who c)how long d)or e)tag

IV.Open the brackets putting the verb in the right tense.

I am very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and

I (sit) at my desk. I I(sit) here since 11a.m. I (do/not) all the exersises yet.

Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

  1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

  2. 1. Joey flies over the ocean every summer.

2. Joey is flying over the ocean now.

3. Joey has already flown over the ocean.

4. Joey has been flying over the ocean for two hours.

III. 1. Have we been translating this text for two hours?

2. Who has been translating this text for two hours?

3. How long have we been translating this text ?

4. Have we been translating this text for two or three hours?

5. We have been translating this text for two hours, haven’t we?

IV. Dear Mary.

I have just received your letter and now I am writing to you. I am very busy preparing for my exams. It is 9 p.m. now and I am sitting at my desk. I have been sitting here since 11 a.m. I haven’t done all the exercises yet. Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

Тесты на времена Simple

Пройдите эти тесты на времена Simple в английском языке, чтобы проверить свои знания. Я подготовил два теста: простой, с вопросами по Present Simple, Past Simple, Future Simple, и посложнее, включающий вопросы, где нужно выбрать, например, между Present Simple и Present Continuous.

В этот тест вошли простые вопросы на времена Present Simple, Past Simple, Future Simple. Вам нужно выбрать подходящую форму глагола. Обращайте внимание на перевод, чтобы понять, какое время имеется в виду.

Показать ответы с переводом

  1. Some animals see much better that humans. — Некоторые животные видят намного лучше, чем люди.
  2. When will you fix this door? — Когда вы почините эту дверь?
  3. This road leads to the lake. — Эта дорога ведет к озеру.
  4. She doesn’t like this city. — Ей не нравится этот город.
  5. How did you solve the puzzle? — Как вы разгадали головоломку?
  6. He will come back tomorrow. — Он вернется завтра.
  7. Do you sleep well? — Вам хорошо спится?

2. Тест на времена Simple — более трудные случаи

В этот тест вошли вопросы посложнее, включая вопросы, где нужно выбрать между временами Simple и Continuous. Обращайте внимание на перевод и контекст, чтобы понять, какое время имеется в виду.

Показать ответы с переводом

  1. I asked her if she understood me. — Я спросил у нее, понимает ли она меня.
  2. Don’t worry, you will be perfectly safe now. — Не беспокойтесь, теперь вы будете в полной безопасности.
  3. How did you guess where I was? — Как ты угадал, где я был?
  4. It used to be a good park, but now I don’t like it. — Это был хороший парк, но сейчас он мне не нравится.
  5. The bell doesn’t dismiss you, I dismiss you. — Звонок вас не отпускает, я вас отпускаю

Если у вас есть вопросы, пишите в комментариях!

author


Здравствуйте! Меня зовут Сергей Ним, я автор этого сайта, а также книг, курсов, видеоуроков по английскому языку.

У меня также есть канал на где я регулярно публикую свои видео.



Вопрос №
1

I am reading an English book now. It is so interesting that by the end of the day I __________ reading it.

will be finishing

will have finished


Вопрос №
2

My father is repairing our car. We hope that by Sunday he __________ it.

will have been repairing
will be repairing

will have repaired


Вопрос №
3

Susan ___________the house before her husband comes home.

won`t have left
won`t be leaving
won`t have been leaving


Вопрос №
4

It is going to rain, and I am not sure if I will have painted the roof before it ________ raining.

will be starting
will have started


Вопрос №
5

It is not clear if the weather ________ for the better, and we want to know if our plane will be late.

will have changed

will be changing


Вопрос №
6

I will be back soon. I hope you _______ your translation by the time I come.

will have been finishing
will have finished
will be finishing


Вопрос №
7

By this time next year Professor Smith ___________ on the subject for five years.

will have lectured
will have been lecturing

will be lecturing


Вопрос №
8

Mother has given Sue some pocket money. But she is spending it very quickly. So, by the end of the week she __________ all of it.

will have been spending
will have spent
will be spending


Вопрос №
9

We`ll go skiing in the Alps next winter if we ________ enough money for the trip.

will have saved

will be saving


Вопрос №
10

I don`t know his address, but I _____ it for you, if you want it.

will have got

will be getting


Вопрос №
11

Don`t worry. I will switch off all the lights in the house when I _________ to bed.

will have gone

will be going


Вопрос №
12

I`ll come home late tonight. But I don`t think that by the time I come the children will have gone to bed; they _______for me.

will have waited
will have been waiting
will be waiting


Вопрос №
13

will have been studying
will have studied
will be studying


Вопрос №
14

You can`t see this film on TV tonight, they ________ it only next Sunday.

will be showing


Вопрос №
15

I don`t know when Professor Johnson ________ to his office, but when he comes, I`ll speak to him about it.

will have come

ТЕСТ НА ВРЕМЕНА ГРУППЫ PRESENT

Я ИСПОЛЬЗУЮ ДАННЫЙ ТЕСТ ДЛЯ ПОВТОРЕНИЯ

Вы уже знаете о суперспособностях современного учителя?

https://youtube.com/watch?v=K0px2wo-Y7c%3Frel%3D0

Тест на времена группы презент

Тратить минимум сил на подготовку и проведение уроков.

Тест на времена группы презент

Быстро и объективно проверять знания учащихся.

Тест на времена группы презент

Сделать изучение нового материала максимально понятным.

Тест на времена группы презент

Избавить себя от подбора заданий и их проверки после уроков.

Тест на времена группы презент

Наладить дисциплину на своих уроках.

Тест на времена группы презент

Получить возможность работать творчески.

Просмотр содержимого документа

«Тест на времена группы Present»

Упражнения «Времена группы Present»

1. Преобразуйте следующие утвердительные предложения в отрицательные.

  1. He usually leaves work at 5 p.m.

  2. We are enjoying the party.

  3. Mary has just met my boss.

  4. I’ve been writing this poem for a week.

  5. They like watching TV quizzes.

  6. That waiter has been speaking on the phone since 2 o’clock.

  7. You have broken my notebook.

  8. The train is going too slow.

  9. I am playing billiards with my brother now.

  10. Lara lives with her parents in Madrid.

2. Составьте из следующих слов вопросительные предложения и переведите.

  1. your – ringing – is – telephone ?

  2. come – where – from – you – do ?

  3. languages – Nick – does – any – speak – foreign ?

  4. your – happened – what – to – has – car ?

  5. been – grass — has – Bob – cutting – the ?

  6. person – you – ever – have – a – seen – famous ?

  7. do – much – sandals — cost – how – these ?

  8. crying – you – why – are ?

  9. the – anybody – has – noise – heard ?

  10. pizza — been – you – cooking — long – this — how – have ?

3. Поставьте глагол в форму Present Simple, Present Continuous, Present Perfect или Present Perfect Continuous.

4. Преобразуйте предложения, изменив время и используя слова в скобках вместо выделенных слов.

  1. I never eat mushrooms. (now)

  2. Mrs. Sanders is closing her shop now. (already)

  3. He smokes every half an hour. (since 2005)

  4. Every summer we visit our relatives in France. (twice this year)

  5. Tom has been wearing glasses for 2 years. (every day at school)

  6. We have just built a sand castle on the beach. (now)

Test.   Past Tenses.

  1. Choose the correct tense: Past Simple, Past Continuous, Past Perfect Continuous, Past Perfect.
  1. I (talk) over the phone when they brought me the letter.

          a. talked                               b. had talked

          c. had been talking              d. was talking

  1. They (sit) in the room when the taxi arrived.

          a. sat                                    b. had sat

          c. had been sitting               d. were sitting

  1. He quickly forgot everything he (learn) at school.

          a. learnt                                b. had learnt

          c. had been learning             d. was learning

  1. I visited Brazil in April. I (stay) at a nice hotel for a fortnight.

          a. stayed                               b. had stayed

          c. had been staying              d. was staying

  1. I (stay) at the hotel for a fortnight when I received your letter.

          a. stayed                                b. had stayed

          c. had been staying               d. was staying

6 The musician (play) the piano for a whole hour when we came in.

          a. played                               b. had played

          c. had been playing              d. was playing

  1. We (walk) along a forest road for two hours when we saw a house.

          a. walked                              b. had walked

          c. had been walking              d. were walking

  1. I hardly (finish) speaking with a porter when the phone rang again.

. finished                            b. had hardly finished

                c. had been finishing           d. was finishing

  1. First I (answer) the phone, and then I read your letter.

           a. answered                          b. had answered

           c. had been answering         d. was answering

  1. And I began writing to you instead of going to the seaside, as I (plan) before

          a. planned                             b. had planned

          c. had been planning            d. was planning

Put the verbs into the correct form: the Past Perfect, Past Perfect Continuous, Past Simple, Past Continuous.

  1.  on a strike for three weeks when the agreement on pay
  1.  ) ill since she
  1. ) the door open.
  1. ) football when the ball ) his head.
  1.  
  1. ) that he ) all the necessary papers at home.
  1. ) her into his office.
  1. ) letters all morning.
  1. (still to rain
  1. not to answer
  1. ) to feed me.
  1. ) her dog.
  1. (never to flow) in an aeroplane before.
  1. never to like) going to the cinema on my own when I was a teenager.
  1.  

1. had been, was reached

2. had been feeling, had been

3. wondered, had left

4. was playing, hit

5. had been driving, broke

6. discovered, had left

7. was typing, asked

8. had been typing

9. was still raining, got

10. was cleaning, didn’t answer

11. was, used

12. had been washing

13. was, had never flown

14. never liked

15. was dancing, stopped

Вопрос №1

is

goes

is going

have been

Вопрос №2

promise

will promise

am promising

was promising

Вопрос №3

is successing/was studying

successed/studied

succeeded/studied

succeeded/had studied

Вопрос №4

Have/were

Did/ did

Did/have been

Did/were

Вопрос №5

is studying

studies

is being studying

studied

Вопрос №6

rise

raise

are rising

has raised

Вопрос №7

takes

is taking

was taking

enjoys

Вопрос №8

was containing

consists

contains

is containing

Вопрос №9

am meeting

meet

have meeting

was to meeting

Вопрос №10

wish

will wish

is wishing

wishes

Вопрос №11

was playing golf

have played golf

played golf

was in golf

Вопрос №12

came home/were working

was coming home/ worked

came home/ worked

come/ work

Вопрос №13

did you

were you doing

you were doing

do you do

Читайте также:  Сравнение must и have to
Вопрос №14

cooked

cooks

is to cook

was cooking

Вопрос №15

are looking

looked

were looking

look

Вопрос №16

wrote

am writing

write

was writing

Вопрос №17

do reading, finding and storing

to read, find and store

read, found and stored

read, find and store

Вопрос №18

lives

will live

lived

is living

Вопрос №19

takes part/ is not going to do it

is taking part/ is not

takes part/ is neither

to take part/ is not going to do it

Вопрос №20

was ruding

is rude

is being so rude

was being so rude

Вопрос №21

Did manage you

You did manage

Did you manage

Do you managing

Вопрос №22

knew

know

was knowing

did to know

Вопрос №23

has

is having

will having

supposes her having

Вопрос №24

tastes

tasted

is tasting

was tasting

Вопрос №25

did go you

go you

are you going

do you go

Logo

Проверить уровеньФразовые глаголыМодальные глаголыАртиклиВременаПрошедшие временаНастоящие временаБудущие временаSimplePerfectContinuousPerfect ContinuousЧислительныеПрилагательныеПредлогиУказательные местоименияНеопределенные местоименияМестоименияСуществительныеНаречияTo beГлаголыНеличные формы глаголаПредложенияCEFRДля начинающихДля детей11 класс10 класс9 класс8 класс7 класс6 класс5 класс4 класс3 класс2 класс1 класс

Тест Present Simple, Present Perfect

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple или Present Perfect

Тест Present Simple, Present Continuous, Present Perfect

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple, Present Continuous или Present Perfect

Тест Present Simple, Present Continuous

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple или Present Continuous

Тест Present Simple, Present Continuous, Future Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple, Present Continuous или Future Simple

Тест Present Simple, Past Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple или Past Simple

Тест Present, Past, Future Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Present, Past или Future Simple

Тест Present Simple, Future Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple или Future Simple

Тест Past Simple, Present Perfect

Напишите глаголы из скобок в форме Past Simple или Present Perfect

Тест Past Simple, Past Perfect

Напишите глаголы из скобок в форме Past Simple или Past Perfect

Тест Past Simple, Past Continuous

Напишите глаголы из скобок в форме Past Simple или Past Continuous

Тест Past Simple, Past Continuous, Past Perfect

Напишите глаголы из скобок в форме Past Simple, Past Continuous или Past Perfect

Тест Future Simple, Future Continuous

Напишите глаголы из скобок в форме Future Simple или Future Continuous

Тест Present Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Present Simple

Тест Past Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Past Simple

Тест Future Simple

Напишите глаголы из скобок в форме Future Simple

Тест на настоящее время в английском языке

Пройдите тесты на настоящее время в английском языке, чтобы проверить свои знания. Я подготовил тест для начинающих с вопросами на времена Present в активном залоге и более трудный тест на времена Present в активном и пассивном залоге. Если у вас есть вопросы, пишите в комментариях!

1. Тест на настоящее время для начинающих

В этот тест на настоящее время в английском языке вошли простые вопросы на времена Present Simple, Present Continuous, Present Perfect, Present Perfect Continuous в активном залоге.

Выберите подходящий вариант перевода.

Показать ответы с переводом

  1. Мы играем в шахматы каждый четверг. — We play chess every Thursday.
  2. Смотри! Собака улыбается! — Look! The dog is smiling!
  3. Теперь я вас понимаю. — Now I understand you.
  4. Завтра я уезжаю в Прагу. — I’m leaving for Prague tomorrow.
  5. Погода ужасная. Дождь идет с понедельника. — The weather is terrible. It’s been raining since Monday.
  6. Сколько людей вы повстречали по дороге? — How many people have you met on your way?
  7. Я изучаю два языка, и я собираюсь учить еще один. — I study two languages, and I’m going to study another one.
  8. Вообще-то, она поет хорошо, но сейчас она поет довольно плохо. — Actually, she sings well, but now she’s singing quite badly.

2. Тест на настоящее время — вопросы потруднее

В этот тест на настоящее время в английском языке вошли более трудные вопросы на времена Present в активном и пассивном залоге, тест включает разные вопросы с подвохом. Если у вас есть вопросы, почему ответ именно такой, пишите в комментариях.

Выберите подходящий вариант перевода.

Показать ответы с переводом

  1. Энни занимается в домашнем спортзале прямо сейчас, она тренируется каждый день. — Anny is working out in the home gym right now, she works out every day.
  2. Эти птицы держатся в неволе. — These birds are kept in captivity.
  3. Твоя машина обходится мне в целое состояние. — Your car is costing me a fortune.
  4. Лошадей сейчас кормят. — The horses are being fed now.
  5. Дети просто дурачатся. — The kids are just being foolish.
  6. Она прочла все книги в своей библиотеке. — She has read all the books in her library.
  7. О вашей проблеме уже позаботились. — Your problem has already been taken care of.

Если у вас есть вопросы, пишите в комментариях!

author


Здравствуйте! Меня зовут Сергей Ним, я автор этого сайта, а также книг, курсов, видеоуроков по английскому языку.

У меня также есть канал на где я регулярно публикую свои видео.


Present Simple, Present Continuous, Present Perfect, Present Perfect Continuous.

  1. Я учу английские слова каждый день.
  2. Я учу английские слова. Не мешай мне.
  3. Я учу английские слова уже час.
  4. Я выучил слова. Проверь меня.

Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple или Present Perfect.

  1. I can’t speak about the book. I (not read) it yet.
  2. Every day I (wind up) my watch at 7 o’clock in the morning.
  3. It’s a pity, but I (not buy) this dictionary yet.
  4. As a rule, we (do) many exercises in class.
  5. He (tell) this joke many times.
  6. I already (translate) these sentences into French.
  7. They (have) their English many hours a week.
  8. She (work) much and usually (get) many good marks.
  9. We (buy) a new TV set this year.

Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous или Present Perfect.

1. I must know what you (talk) about. 2. I hear that you (be) in this country for some time. 3. He (admire) you greatly. He (see) the play three times. 4. I (not know) what Harry (tell) you. 5. I want to see how much he (change) since I (see) him last. 6. We (be) to the cinema about twice a week since then. 7. Hello, what you (do) here at this late hour? 8. I (think) you never (do) any harm to people? 9. She (rest) since two in the afternoon. 10. I always (stay) at home in the evenings. 11. I (hear) you (look) for a new house.

Раскройте скобки, чтобы получить Present Simple, Present Continuous, Present Perfect Continuous или Present Perfect.

PRESENT TENSES. REVISION .

I.Choose the right variant:

a)writes b)has been writing c)is writing

a)for 3 hours b)every week c)at this moment

a)travels b)is travelling c)has travelled

a)have..been b)are c)is

a)is teaching b)teach c)teaches

a)for 5 years b)now c)already

a)are going b)goes c)go

a)rains b)is raining c)has been raining

II.Put the verb given in brackets in all Present tenses.

Joey (fly) over the ocean.

We have been translating this text for two hours.

a)yes/no b)who c)how long d)or e)tag

IV.Open the brackets putting the verb in the right tense.

I am very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and

I (sit) at my desk. I I(sit) here since 11a.m. I (do/not) all the exersises yet.

Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

  1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b
  2. 1. Joey flies over the ocean every summer.

2. Joey is flying over the ocean now.

3. Joey has already flown over the ocean.

4. Joey has been flying over the ocean for two hours.

III. 1. Have we been translating this text for two hours?

2. Who has been translating this text for two hours?

3. How long have we been translating this text ?

4. Have we been translating this text for two or three hours?

5. We have been translating this text for two hours, haven’t we?

IV. Dear Mary.

 your letter and now I  to you. I am very busy preparing for my exams. It is 9 p.m. now and I  at my desk. I here since 11 a.m. I  all the exercises yet. Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

1. Преобразуйте следующие утвердительные предложения в отрицательные. Переведите получившиеся предложения.

  1. We’ll have packed our luggage by the time the taxi comes.
  2. The government will close the old jail.
  3. My son will be meeting me at the airport at 8 on Tuesday.
  4. I’ll go roller-skating next weekend.
  5. Bob will have left India by this time tomorrow.
  6. By 2050 they’ll have been living in the country for forty years.
  7. The baby will be sleeping at 9 tonight.
  8. They’ll have been working for this company for 10 years next September.

2. Выберите верный вариант глагола и переведите предложения.

  1. By the time Teddy comes home Pamela … (will eat/will have eaten/will be eating) all the apple jam.
  2. It’s still not clear if the weather … (will change/will have changed/changes) for the better.
  3. When Sandra enters a Design College she … (will study/will be studying/will have been studying) Drawing for 5 years there.
  4. We … (will travel/will have travelled/will have been travelling) to lake Baikal in 2 months.
  5. She … (will be playing/will have played/will have been playing) tennis tomorrow afternoon.
  6. My dear granny … (will become/will be becoming/will have become) a pensioner by 2018.
  7. When you come to the station I … (will wait/will be waiting/will have waited) for you by the central entrance.
  8. By the time he returns, we … (will starve/will have starved/will have been starving) here for 3 days!

3. Поставьте глагол в форму Future Simple, Future Continuous, Future Perfect или Future Perfect Continuous.

  1. I … in Brazil at this time next year.
  2. Dad … in the garden next Sunday.
  3. By next Monday she … here for one month already.
  4. In May our Russian teacher … at our school for 30 years!
  1. He … the report by that time.
  2. We … the letters when you come.
  3. Pearson … the contract tomorrow.
  4. Ann … this book for two weeks the day after tomorrow.

future

Ответы:

  1. We won’t have packed our luggage by the time the taxi comes. (Мы не упакуем наш багаж ко времени приезда такси.)
  2. The government won’t close the old jail. (Правительство не закроет старую тюрьму.)
  3. My son won’t be meeting me at the airport at 8 on Tuesday. (Мой сын не будет встречать меня в аэропорту в 8 часов во вторник.)
  4. I won’t go roller-skating next weekend. (Я не пойду кататься на роликах в следующие выходные.)
  5. Bob won’t have left India by this time tomorrow. (Боб не уедет из Индии к этому времени завтра.)
  6. By 2050 they won’t have been living in the country for forty years. (К 2050 году они не будут жить в стране в течение 40 лет.)
  7. The baby won’t be sleeping at 9 tonight. (Малыш не будет спать сегодня в девять вечера.)
  8. They won’t have been working for this company for 10 years next September. (Они не будут работать в этой компании в течение 10 лет в следующем сентябре.)
  1. will have eaten (К моменту прихода Тедди домой Памела съест весь яблочный джем.)
  2. will change (Все еще неясно, изменится ли погода к лучшему.)
  3. will have been studying (Когда Сандра поступит в дизайнерский колледж, она будет изучать рисование в течение пяти лет.)
  4. will travel (Мы отправимся в путешествие к озеру Байкал через 2 месяца.)
  5. will be playing (Она будет играть в теннис завтра днем.)
  6. will have become (Моя дорогая бабуля выйдет на пенсию к 2018 году.)
  7. will be waiting (Когда ты придешь на вокзал, я буду ждать тебя у центрального входа.)
  8. will have been starving (К тому времени, когда он вернется, мы будем изнемогать от голода 3 дня!)
  1. will be working (Я буду работать в Бразилии в это время в следующем году.)
  2. will work (Папа будет работать в саду в следующее воскресенье.)
  3. will have worked (К следующему понедельнику она будет работать здесь уже месяц.)
  4. will have been working (В мае наш учитель русского языка проработает в школе 30 лет!)
  5. will have read (К тому времени он прочитает доклад.)
  6. will be reading (Мы будем читать письма, когда ты придешь.)
  7. will read (Мистер Пирсон прочитает контракт завтра.)
  8. will have been reading (Анна будет читать эту книгу в течение двух недель послезавтра.)

Повторяем времена группы Past — Past Tenses, а именно Past Simple, Past Continuous, Past Perfect. Упражнения взяты из сборника упражнений Ю. Голицынский, частично изменены и дополнены. В конце раздела «Повторение» вам предлагается выполнить

Времена группы Past (Simple, Continuous, Perfect, Perfect Continuous) — повторение. Past Tenses Revision

A. Сопоставьте время глагола Past Simple, Past Continuous, Past Perfect, Past Perfect Continuous и характер действия:

  1. действие происходило давно и не связано с настоящим
  2. действие, которое происходило в какой-то момент в прошлом (процесс)
  3. последовательность действий в прошлом
  4. действие, которое уже закончено к определенному моменту в прошлом
  5. действие, которое началось в прошлом и происходило на какой-то момент уже в течение некоторого времени

В. Подберите примеры:

a. Дети занимались английским с 16.00 до 18.00.
b. Она приготовила ужин к  времени его прихода.
c. Когда я пришел домой, дети ждали меня уже несколько часов.
d. В детстве я любил играть в солдатики (tin soldires).
e. Мы пошли на рыбалку, поймали много рыбы, затем приготовили уху и съели ее.

Читайте также:  Secret madonna перевод

С. Переведите примеры на английский язык.

Упражнения на прошедшие времена в английском языке Past Simple, Past Continuous и Past Perfect в сравнении

Упражнение вводное. Сопоставьте время глагола и временное выражение.

then, when? (вопрос), when he came, when (в значении after) he came, before he came, from 2 till 3, at 5 o`clock yesterday, by the time he came, yesterday, last night/ year, a week/month ago, in 1999, the other day, while, all day/ night/ morning, after, etc.


Past Simple: ___________________
Past Continuous: ____________________
Past Perfect: ___________________

Упражнение 1. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Past Simple или Past Perfect.

1. By two o’clock the teacher (to examine) all the students.
2. On my way to school I (to remember) that I (to leave) my report at home.
3. All my friends (to be) glad to hear that I (to pass) all the exams successfully.
4. The poor boy (to open) his eyes, (to look) around and (to try) to remember what (to happen) to him.
5. All the passengers (to see) at once that the old man (to travel) a lot in his life.
6. By the time we (to come) to see him, he (to leave) home.
7. During the holidays my friend (to visit) the village where he (to live) in his childhood.
8. When they (to enter) the hall, the performance already (to begin).
9. When I (to come) home, my mother (to go) shopping.
10. He (to study) French before he (to enter) the university.

Упражнение 2. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Past Simple или Past Perfect.

1. I (to think) he already (to go) home.
2. I (not to see) him after we (to meet )at the concert.
3. He (to leave) the house before I (to have ) time to ask him anything.
4. After he (to spend) some days in Paris he (to feel) lonely and (to want) to return home.
5. He (to speak) a language we never (to hear) before.
6. When the rain (to stop), I (to look ) out of the window.
7. The telegram (to come) some minutes after he (to leave).
8. She (to think) that Tom and Lanny (to quarrel).
9. The girl (to be) glad that she (to find) a seat near the window.
10. He (to remember) that he (not to ring) her up in the morning.
11. By the time the train (to reach) the city, he (to make) friends with many passengers.
12. When my uncle (to leave), he (to hurry) to the station to book a ticket.

Сравните употребление Past Simple, Past Continuous и Past Perfect

Упражнение 3. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Past Simple, Past Continuous и Past Perfect.

1. By eight o’clock yesterday I (to finish) my work and at eight I (to play) the piano.
2. By six o’clock father (to come) home and at six he (to have) dinner.
3. By nine o’clock yesterday grandmother (to wash) the dishes and at nine she (to watch) TV.
4. When I (to meet) Tom, he (to eat) an ice-cream which he (to buy) at the corner of the street.
5. When father (to come) home, we (to cook) the mushrooms which we (to gather) in the wood.
6. When I (to see) Ann, she (to look) at the flowers which she (to pick) in the field.
7. When I (to come) home yesterday, I (to see) that my little brother (to break) my pen and (to play) with its pieces.
8. When I (to open) the door of the classroom, I (to see) that the teacher already (to come) and a student (to write) a test.
9. When I (to come) home my sister (to read) a book which she (to bring) from the library.
10. When mother (to come) home, the children (to eat) the soup which she (to cook) in the morning.
11. When I (to ring) up Mike, he still (to learn) the poem which he (to begin) learning at school.
12. When I (to look) out of the window, the children (to play) with a ball which Pete (to bring) from home.

Упражнение 4. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Past Simple, Past Continuous u Past Perfect.

Last night we (to go) to a football match. We (to take) a bus. The bus (to be) overcrowded as many people (to want) to see the match. We (to get) off the bus and (to go) in the direction of the stadium. While we (to cross) the road, I (to see) Victor. He (to stand) at the corner. He said he (to wait) for his friend who (to come) to St. Petersburg the day before and (to wish) to see the new stadium. A man (to come) up to me and asked if I (to have) a spare ticket for the match. Victor told us that two boys just (to ask) him whether he (to have) a spare ticket. We (to enter) the stadium just as the football players (to come) out on to the field. At the entrance to the stadium we (to meet) Sergei. He (to show) us to our seats and (to ask) me if I (to play) football in my childhood. We (to agree) to meet in the snack bar during the interval.

Упражнение 5. Раскройте скобки, употребляя глаголы в Past Simple, Past Continuous u Past Perfect.

1. There (to be) two men in the room. One of them (to write) something while the other (to read) a newspaper.
2. He (not to tell) me that he (to receive) a telegram from her.
3. She (to say) that he (to give) her the wrong address.
5. I (to ask) him where he (to put) my hat.
6. He (to tell) us that they (to spend) all the money.
7. I (to sit) in an armchair and (to think) of my coming trip across the North Sea when the door suddenly (to open) and an old friend of mine whom I (not to see) for a very long time (to enter) the room.
8. She (to come) to see us just at the time when we (to have) dinner. It (to be) the first time I (to see) her.
9. I (to see) him when he (to leave) the hotel.
10. He (to leave) the house before I (to have) time to ask him anything.
11. I (to find) the old man in the garden. He (to talk) to some children who (to stand) around listening to him.
12. He (to tell) me that he (to learn) it from the newspaper.
13. He (to enter) the room, (to take) something from the desk and (to go) out.

Заключительный тест на времена группы Past

(уровень 2, средний)

Это тест №2 из цикла «Повторение английских времен» — Test 1 (на времена группы Present)

Данный тест можно использовать для проверки знаний уровня знаний по английскому языку в 10 классе средней школы).

Времена группы Past. Test (upper-intermediate)
Времена группы Past. Test (upper-intermediate)


Здравствуйте! Для получения доступа к ответам необходимо оформить подписку. Ссылка в боковом меню — ОТВЕТЫ.


Упражнения на времена в английском языке

Времена в английском языке — важная часть грамматики и камень преткновения начинающих. Чтобы не путаться во временах, просто изучить теорию не достаточно, нужно закрепить знания с помощью упражнений. Эти упражнения на времена в английском языке помогут вам лучше разобраться в одной из главных тем английской грамматики.

Если вы хотите освежить в памяти тему времен в английском языке, прежде чем проходить упражнения, посмотрите это видео, где я разбираю времена в активном залоге.

https://youtube.com/watch?v=wRZPYmXcUCc%3Ffeature%3Doembed

Упражнение 1. Глагол в Present Simple

В этом упражнении вам нужно поставить глагол в одну из форм Present Simple. Напомню, таких форм всего две: глагол в начальной форме и глагол с окончанием -s.

Показать ответы с переводом

  1. He has some sugar. — У него есть немного сахара.
  2. Jacob and Tina have a lot in common. — У Джейкоба и Тины много общего.
  3. I do not keep expired pills. — Я не храню просроченные таблетки.
  4. He runs the company with his brother. — Он управляет компанией со своим братом.
  5. She does not like my job. — Ей не нравится моя работа.
  6. Do you know how it works? — Вы знаете, как это работает?
  7. Cats never miss a chance to sleep. — Кошки никогда не упускают возможности поспать.
Времена глагола в таблицах
Этот справочник включает таблицы глагола to be, общие таблицы времен, таблицы по каждому времени в отдельности, включая пассивный залог, а также подборку неправильных глаголов

Упражнение 2. Неправильные глаголы

Неправильные глаголы отличаются тем, что образуют 2-ую и 3-ю формы нестандартным способом. Раскройте скобки и поставьте глагол во 2-ую или 3-ю форму. Какая именно форма нужна в каком предложении — понятно из контекста. Обращайте внимание на подсказки в виде глагола to have. Напомню: третья форма глагола используется (в том числе) в Present Perfect, например: «have seen», «has not forgiven» и т. д.

Показать ответы с переводом

  1. John opened his eyes and breathed deeply. — Джон открыл глаза и глубоко вдохнул.
  2. I have never seen an elephant. — Я никогда не видел слона.
  3. She brought me some milk. — Она принесла мне молока.
  4. The Kingdom has fallen. — Королевство пало.
  5. We understood him but have not forgiven. — Мы поняли его, но не простили.
  6. Who dug the hole here? — Кто здесь копал яму?
  7. There is a broken chair here. Who broke it? — Здесь сломанный стул. Кто его сломал?

Упражнение 3. Времена Continuous

В этом задании вам нужно раскрыть скобки и поставить глаголы в нужную видовременую форму: Present Continuous, Past Continuous или Future Continuous. Обращайте внимание на перевод, чтобы понять, какое выбрать время.

Показать ответы с переводом

  1. The mouse is sneaking. — Мышь крадется.
  2. I am waiting patiently. — Я терпеливо жду.
  3. Lucy is playing guitar with Jake. — Люси играет на гитаре с Джейком.
  4. We were waiting for Sandy but she was not coming. — Мы ждали Сэнди, но она не шла.
  5. What were you trying to do? — Что ты пытался сделать?
  6. I will be working after lunch, let’s meet after work. — Я буду работать после обеда, давайте встретимся после работы.
  7. You are not going anywhere! — Ты никуда не идешь!

Упражнение 4. Present Simple или Present Continuous?

В английском языке существуют отдельные формы для неопределенного (простого) времени и длительного. Раскройте скобки и поставьте глагол в нужную форму — Present Simple или Present Continuous.

Показать ответы с переводом

  1. My uncle walks two miles every day and feels very well. — Мой дядя ходит пешком по две мили в день и чувствует себя очень хорошо.
  2. We really need another vacation. — Нам действительно нужен еще один отпуск.
  3. Sorry, I can’t talk now, I am running to see the doctor at the moment. — Извини, я не могу говорить сейчас, я прямо сейчас бегу на прием к врачу.
  4. My dad always says that I should find another job. — Мой папа всегда говорит, что мне лучше найти другую работу.
  5. Take an umbrella, it is going to rain. — Возьми зонт, скоро будет дождь.
  6. I added some pepper to the soup, now it smells better. — Я добавил немного перца в суп, теперь он пахнет лучше.

Упражнение 5. Времена Simple или Continuous?

Это упражнение на все времена Simple и Continous. Раскройте скобки и поставьте глагол в одну из форм:

Показать ответы с переводом

1. You will be safe now. — Теперь вы будете в безопасности.

2. Yesterday I found a coin in the garden. It looked very old. — Вчера я нашел монету в саду. Она выглядела очень старой.

3. Jake was watching TV when someone knocked on the door. — Джейк смотрел телевизор, когда кто-то постучал в дверь.

4. Life is like a box of chocolates. You never know what you are going to get. — Жизнь — как коробка шоколадных конфет. Никогда не знаешь, что получишь.

5. We were just talking about you! — Мы только что о тебе говорили!

6. I can’t pick you up from the school today, because I will be working in the evening. Mom will pick you up. — Я не могу заехать за тобой в школу сегодня, потому что вечером буду на работе. Мама за тобой заедет.

Упражнение 6. Past Simple или Present Perfect?

Present Pefrect и Past Simple часто вызывают затруднения, поскольку во многих случаях переводятся на русский язык одинаково. Проверьте, знаете ли вы, в каких случаях используется Past Simple, а в каких Present Perfect.

Выберите правильный вариант перевода.

Упражнение 7. Времена Past Perfect и Future Perfect

Past Perfect чаще встречается в художественной литературе, чем в разговорной речи. Future Perfect используется редко и в устной речи, и в письменной. Знаете ли вы, в каких случаях используются эти времена?

Выберите правильный вариант перевода.

Упражнение 8. Времена в английском языке

В этом задании вам нужно раскрыть скобки и поставить глагол в видовременную форму, подходящую по смыслу. Обращайте внимание на перевод, чтобы понять, какое время глагола лучше подходит.

Показать ответы с переводом

  1. Jane loves cakes and hates broccoli. — Джейн любит торты и ненавидит брокколи.
  2. I was listening to the lecturer carefully but understood nothing. — Я внимательно слушал лектора, но ничего не понял.
  3. Oh, I’m glad to see you! I have been waiting for you all day! — О, я рад тебя видеть! Я ждал тебя весь день.
  4. When the rescue team found the lost tourists, they had been living with no food for two days. — Когда спасатели нашли пропавших туристов, те уже два дня жили без еды.
  5. I had warned you many times but you didn’t listen. — Я предупреждал тебя много раз, но ты не слушал.
  6. By the end of the next year, we will have produced two million tons of soap. — К концу следующего года мы произведем два миллиона тонн мыла.
  7. I have seen a lot in my life but this… this is unbelievable. — Я повидал многое в жизни, но это… это невероятно.
  8. No, tomorrow morning I will be (am) busy. I will be playing (am playing) football with my kids. — Нет, завтра утром я буду занят. Я буду играть в футбол с детьми.

author


Здравствуйте! Меня зовут Сергей Ним, я автор этого сайта, а также книг, курсов, видеоуроков по английскому языку.

У меня также есть канал на где я регулярно публикую свои видео.


Предварительный просмотр

Present Tenses Test

I. Chose the right variant.

II. Use the right tense form of the verb.

Future Simple

Будущее время употребляется для выражения действия, которое совершится или не совершится в будущем. Тест для 8 класса позволит вам проверить знания этой темы, а также попрактиковаться в переводе. 

Тест на времена группы презент

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>

<!—


—>


Популярные

Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна
Звезда активна

Скачать

Методические разработки, презентации и конспекты

Present tenses

Тест «Present Tenses»

Оцените статью